Pestera Ursilor
Newsletter

Pentru a primi newsletter, introduceti
emailul Dumneavoastra mai jos

Home Home Romania Pesteri Pesteri Pesteri Pestera Ursilor to Inapoi

Pestera UrsilorPestera Ursilor a fost descoperita la 17 septembrie 1975, in urma unei dinamitari in cariera de marmura de la Chiscau. Dupa cercetarile stiintifice de rigoare, o parte a pesterii a fost amenajata si electrificata, fiind data in exploatare turistica la 14 iulie 1980.

Cai de acces:
- Pe DN-76 (Oradea-Deva), cu derivatie la km 86 in comuna Sudrigiu, pe DJ-763, inca 16 km (sosea asfaltata).

Pestera Ursilor nu se remarca prin dimensiuni, ci prin fantastica aglomerare de formatiuni speologice, ceea ce o face sa fie unica in randul pesterilor amenajate pentru turism. Tot aici se gasesc un mare numar de resturi fosile ale ursului de caverna - Ursus Spelaeus - disparut de aproximativ 15000 de ani.
Intrarea in pestera (altitudinea 482 m) se face printr-un pavilion de exploatare turistica, unde sunt amenajate o sala de asteptare, un bar si un stand cu produse de artizanat. Lungimea totala este de peste 1500 m, din care nivelul inferior cu o lungime de aproximativ 700 m, este rezervatie stiintifica.

Partea superioara a pesterii este amenajata cu trotuare, balustrada, pe o lungime totala de 847 m si se compune din trei galerii (in ordinea vizitarii): Galeria "Ursilor", Galeria "Emil Racovita" si Galeria "Lumanarilor". Prima galerie este putin mai saraca in formatiuni, bogata in schimb in resturi scheletice ale ursului de pestera, adevaratele frumuseti fiind concentrate in celelalte doua: "Mastodontul", "Palatele ferrmecate", "Casuta Piticilor", "Lacul cu nuferi" - sunt doar cateva din denumirile simbolice date grupurilor de formatiuni de catre ghizi si vizitatori. Iesirea se face printr-o galerie ornata cu lumanari, ultima sala fiind simbolic denumita "Sfatul Batranilor".

Vizitarea dureaza aproximativ 45 minute, in grupuri conduse de ghizi autorizati.
Programul de vizitare - tot timpul anului - zilnic intre orele 10-17, luni inchis.

Pestera Ursilor
Share on FacebookNota!
Daca ai deja cont pe site-ul TravelWorld.ro, autentifica-te AICI si completeaza formularul de comentarii. Iti multumim.

:

Cod de securitate *

security image
 
Interviul TravelWorld.ro
Agentia de turism Tourex: Seriozitate, experienta, incredere. Descopera lumea cu o agentie verificata!

Cand analizezi serviciile unei agentii, trebuie sa tii cont de multe aspecte – experienta, diversitate, preturi, parerile altor turisti etc. Agentia de turism Tourex este partenerul de care aveti nevoie.

Vezi toate interviurile
Ultima firma inscrisa in site

4Travel, Valcea

Linkuri sponsorizate

Jocuri si jucarii

City break

Articole
19.000 de pasionati de calatorii si-au dat intalnire la editia de primavara a TARGULUI DE TURISM AL ROMANIEI

Escapade romantice pe plaje indepartate si exotice, sejururi all-inclusive in tara si in strainatate, calatorii de aventura sau vacante la SPA, oferte pentru vacanta de 1 mai sau de Paste, toate au avut reduceri substantiale [citeste tot]

Vezi toate articolele
Cerere personalizata
Din Transilvania in Kamchatka
Mongolia 1, 26-30 iunie

Nici o poza, video sau carte nu m-ar fi pregatit pentru Mongolia! De indata ce am trecut granita, drumurile s-au terminat, este doar un loc gol, fara nimic, cu dealuri si munti dezolanti.Un peisaj terifiant, dur, dar de o mare frumusete. Este uimitor, dar [citeste tot]

Vezi tot jurnalul
Articole video
Fontana di Trevi
18-05-2011
Fontana di Trevi

Se spune ca, daca arunci o moneda in fantana, te vei intoarce la Roma ... dar trebuie sa o arunci peste umar, cu spatele la fantana.[...]

Las Vegas by night
23-03-2011
Las Vegas by night

Faceti turul Las Vegasului, noaptea. Lumini, hoteluri, atmosfera. Apoi si ziua si iar noaptea.[...]

Vezi toate articolele