Litoral 2024, Paste 2024, vara 2024, vacante, bilete concerte, cazari, sejururi
Login agentii Cont turist Lista operatori Publicitate Termeni si conditii Inscriere agentii- Manastiri [1]
- Muzee [2]
- Lacuri si baraje [1]
- Arhitectura [1]
Slanic Prahova
Statiunea balneoclimaterica permanenta Slanic Prahova este situata in judetul Prahova, la 40 km nord de Ploiesti, pe valea raului Slanic, in zona de Curbura a Subcarpatilor, la o altitudine de 413 m.
Statiunea este deschisa tot timpul anului, beneficiind de o clima temperata specifica dealurilor impadurite, caracterizata prin veri placute (temperatura medie in luna iulie este de 19,5°C) si ierni relativ blande (temperatura medie in ianuarie este de -3,5°C). Temperatura medie anuala este de 9°C, iar media anuala a precipitatiilor este 750 mm.
Izvoarele cu apa minerala care contin compusi ai calciului, clorului, sodiului, sulfului (utilizate inca din 1885, cand statiunea a inceput sa se dezvolte) si lacurile cu concentratie mare de sare (Baia Baciului, Baia Rosie, Baia Porcilor, Lacul Verde) sunt folosite la tratarea:
- unor boli reumatismale degenerative si diartritice (spondiloze cervicale, dorsale si lombare, artroza, poliartroza, tendinita, tendimiozita, periartrita scapulohumerala)
- persoanelor aflate in stari posttraumatismale (dupa entorse, luxatii si fracturi ale membrelor, tratate prin metode chirurgicale si vindecate, dupa artroze)
- unor boli ale sistemului nervos periferic (pareze usoare, sechele vechi ale poliomelitei, urmari dupa polinevroze)
- boli ginecologice (insuficienta ovariana, cervicita cronica, metrosalpingita cronica)
- boli respiratorii (bronsita cronica si traheobronsita, astmul alergic)
- boli dermatologice (psoriasis, ichthyosis incipient, dermatita keratotica)
- boli vasculare (varice incipientes, erythremelalgia).
In statiune exista facilitati pentru bai cu ape minerale calde in cazi, bai reci in lac, aplicari de namol cald, pentru tratamente ginecologice si pentru electroterapie, iar vechea mina de sare Unirea a fost transformata in sanatoriu (care se gaseste la adancimea de 210 m) pentru tratamentul bolilor respiratorii in microclimat de aer sarat.
Statiunea dispune de complex balnear, precum si de multe vile, pavilioane si case private pentru cazare.
Turismul intensiv din zona este favorizat si de existenta, la Slanic, a unui munte neacoperit de sare (rezervatie naturala) si a pitorescului lac al Miresii (sau Grota Miresii, 425 m patrati, 20 m adancime) care s-a format in 1914, prin prabusirea unei mine de sare.
Acces in statiune
- Bucuresti: 100 km
- Brasov: 150 km
- Ploiesti: 40 km
- Valeni de Munte: 20 km
Accesul in statiune se poate face atat pe calea ferata, dar si pe DN 1.
Tweet
Nota!
Daca ai deja cont pe site-ul TravelWorld.ro, autentifica-te AICI si completeaza formularul de comentarii. Iti multumim.
Cand analizezi serviciile unei agentii, trebuie sa tii cont de multe aspecte – experienta, diversitate, preturi, parerile altor turisti etc. Agentia de turism Tourex este partenerul de care aveti nevoie.
Vezi toate interviurilePe taramul jocurilor cu mize mari, putine experiente rivalizeaza cu luxul extravagant din cele mai opulente cazinouri din lume. Ele sunt vitrine de grandoare, sofisticare si extravaganta fara egal. [citeste tot]
Vezi toate articoleleNici o poza, video sau carte nu m-ar fi pregatit pentru Mongolia! De indata ce am trecut granita, drumurile s-au terminat, este doar un loc gol, fara nimic, cu dealuri si munti dezolanti.Un peisaj terifiant, dur, dar de o mare frumusete. Este uimitor, dar [citeste tot]
Vezi tot jurnalulSe spune ca, daca arunci o moneda in fantana, te vei intoarce la Roma ... dar trebuie sa o arunci peste umar, cu spatele la fantana.[...]
Faceti turul Las Vegasului, noaptea. Lumini, hoteluri, atmosfera. Apoi si ziua si iar noaptea.[...]
Vezi toate articolele
Protectia Consumatorilor ANPC
Autoritatea Nationala pentru Turism