Germania - Turism in Germania, Informatii, atractii turistice, prezentare Germania
Acest site utilizeaza cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe aici
Newsletter

Pentru a primi newsletter, introduceti
emailul dumneavoastra mai jos

Oferte Germania
Info Germania
Orase in Germania


GermaniaGermania (Republica Federala Germana sau Bundesrepublik Deutchland in limba germana) este o tara cu o suprafata de 357.021 kilometri patrati, situata in centrul Europei. Se invecineaza cu Austria (784 km), Cehia (646 km), Danemarca (68 km), Franta (451 km), Luxemburg (138 km), Olanda (577 km), Polonia (456 km), Elvetia (334 km) si este scaldata de Marea Baltica si Marea Nordului.

In nordul tarii se gasesc campii, in centru podisuri si in sud se gasesc Alpii Bavarezi. Cel mai inalt varf este Zugspitze (2963m). Clima este temperat-oceanica, cu ierni umede, reci si ploioase si veri calde.

Germania este o republica federala impartita in 13 state (landuri): Baden-Wuerttemberg, Berlin, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Hessen, Mecklenburg-Vorpommern, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Saarland, Sachsen-Anhalt and Schleswig-Holstein si 3 state independente (Freistaaten): Bayern, Sachsen a Thueringen. Capitala Germaniei este Berlin, cu mai mult de 3 milioane de locuitori. Alte orase mari sunt: Munchen, Frankfurt pe Main, Hamburg si Cologne. Germania este membra a mai multor organizatii internationale, ca UE, ONU, G8 sau OECD. Moneda oficiala este Euro.

In ceea ce priveste istoria, Germania si-a castigat independenta in 18 ianuarie 1871, cand a fost unificat Imperiul German. In ambele razboaie mondiale Germania a fost infranta, iar dupa cel de-al doilea razboi mondial impartita in 4 zone de ocupatie (Marea Britanie, SUA, URSS si in cele din urma Franta). Republica Federala Germania (RFG, adica Germania de Vest), intemeiata la 23 mai 1949, era formata din zonele de altadata ale Marii Britanii, Statelor Unite si Frantei; Republica Democrata Germana (RDG, adica Germania de Est), intemeiata la 7 octombrie 1949, era formata de fosta zona a URSS. Ambele parti ale Germaniei s-au unificat la data de 3 octombrie 1990, iar cele 4 puteri guvernatoare au renuntat oficial la drepturile lor la data de 15 martie 1991.

In Germania traiesc aproape 82 de milioane si jumatate de locuitori cu o densitate a populatiei de 230 de locuitori pe kilometru patrat. Structura etnica si confesionala a locuitorilor este urmatoarea:
Nemti 91,5%, Turci 2,4%, alte nationalitati 6,1% (majoritatea greci, italieni, polonezi, rusi, sarbi-croati si spanioli); protestanti 34%, romano-catolici 34%, musulmani 3,7% si de alte confesiuni 28,3%. Limba oficiala este germana.

Germania este o tara bogata cu o economie dezvoltata din punct de vedere tehnologic – a cincea pe Glob. Este tara cu economia cu cea mai lenta dezvoltare dintre statele eurozonei. Modernizarea si integrarea partii de est a Germaniei e un proces lung si costisitor, circa 70 de miliarde de dolari sunt alocate de partea de vest pentru sustinerea partii de est. Somajul e o problema cronica. Majoritatea locuitorilor muncesc in domeniul serviciilor, pe locul al doilea se gaseste industria si pe ultimul agricultura. In ceea ce priveste productia industriala, Germania apartine celor mai mari si mai dezvolatate tari producatoare de fier, otel, carbune, ciment, produse chimice, utilaje, masini, electronice, mancaruri si bauturi, constructoare de vapoare si producatoare de articole textile.

Abrevierea internationanala a Germaniei este DEU, iar pt numarul de inmatriculare al masinilor este D. Domeniul de internet pentru Germania este .de, iar prefixul telefonic international este 49.Share on FacebookNota!
Daca ai deja cont pe site-ul TravelWorld.ro, autentifica-te AICI si completeaza formularul de comentarii. Iti multumim.

:

Cod de securitate *

security image
 
Interviul TravelWorld.ro
Agentia de turism Tourex: Seriozitate, experienta, incredere. Descopera lumea cu o agentie verificata!

Cand analizezi serviciile unei agentii, trebuie sa tii cont de multe aspecte – experienta, diversitate, preturi, parerile altor turisti etc. Agentia de turism Tourex este partenerul de care aveti nevoie.

Vezi toate interviurile
Ultima firma inscrisa in site

Casa Hrisicos, Constanta

Linkuri sponsorizate

Jocuri si jucarii

City break

Articole
Top 10 cele mai luxoase cazinouri din lume

Pe taramul jocurilor cu mize mari, putine experiente rivalizeaza cu luxul extravagant din cele mai opulente cazinouri din lume. Ele sunt vitrine de grandoare, sofisticare si extravaganta fara egal. [citeste tot]

Vezi toate articolele
Cerere personalizata
Din Transilvania in Kamchatka
Mongolia 1, 26-30 iunie

Nici o poza, video sau carte nu m-ar fi pregatit pentru Mongolia! De indata ce am trecut granita, drumurile s-au terminat, este doar un loc gol, fara nimic, cu dealuri si munti dezolanti.Un peisaj terifiant, dur, dar de o mare frumusete. Este uimitor, dar [citeste tot]

Vezi tot jurnalul
Articole video
Fontana di Trevi
18-05-2011
Fontana di Trevi

Se spune ca, daca arunci o moneda in fantana, te vei intoarce la Roma ... dar trebuie sa o arunci peste umar, cu spatele la fantana.[...]

Las Vegas by night
23-03-2011
Las Vegas by night

Faceti turul Las Vegasului, noaptea. Lumini, hoteluri, atmosfera. Apoi si ziua si iar noaptea.[...]

Vezi toate articolele