Baile Tusnad | Statiunea Baile Tusnad
Acest site utilizeaza cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe aici
Newsletter

Pentru a primi newsletter, introduceti
emailul Dumneavoastra mai jos

Baile Tusnad
Baile Tusnad
Baile Tusnad
Atractii turistice
In aceeasi regiuneBaile TusnadStatiunea Baile Tusnad se afla in cheile Oltului, la o altitudine de 650 m, in partea sudica a Depresiunii Ciucului, intre muntii Harghita si Bodoc. Este cea mai mica statiune balneara din tara, fiind cunoscuta si ca "Mica Elvetie".

Statiunea a fost infiintata, cel mai probabil, in anul 1842, cand vindecarea miraculoasa a unui fiu de cioban a atras atentia asupra efectului terapeutic al apelor minerale de la Baile Tusnad. In 1845 a fost creata o societate pe actiuni in vederea exploatarii statiunii. Despre apele minerale din zona Tusnadului exista dovezi scrise inca din secolul al XVIII-lea, cand se mentioneaza existenta unor izvoare de ape minerale cu efecte curative folosite de catre localnicii satelor din apropiere.

Distrusa in timpul Revolutiei din anul 1849, statiunea Baile Tusnad este reconstruita abia in 1852. Denumirea "Baile Tusnad" apare in 1861, iar in 1968 statiunea a fost declarata oras.
Statiunea cu diverse izvoare de ape minerale, mezotermale si mofete este recomandata pentru tratamentul bolilor cardiovasculare, urinare si ale sistemului nervos. Exista 44 de izvoare naturale si foraje din care sunt utilizate 6 izvoare naturale - patru dintre ele (Izv. Stanescu, Apor, Ileana si Mikes), pentru cura externa. Prin cura interna se pot trata afectiuni digestive, gastrite hipoacide, precum si hepato-colecistite cronice, boli metabolice si neuro-endocrine. Prin cura externa, baile sunt recomandate in afectiuni cardiovasculare, tulburari circulatorii, reumatice si nevroza astenica sau de suprasolicitare, boli ale aparatului locomotor.

Statiunea Baile Tusnad dispune de baza de tratament, unde se efectueaza bai carbogazoase calde, aplicatii cu parafina, hidroterapii si fizioterapii, gimnastica medicala, electroterapie. Complexul poate trata 800 de pacienti pe zi. Bazinul in aer liber este alimentat de apele Izvorului Bailor.
Climatul subalpin, aerul puternic ozonat, bogat in aerosoli si ioni negativi, fac ca statiunea sa dispuna de un bioclimat tonic, favorabil reconfortarii psihice.

Localitatea este accesibila pe DN 12, sau pe linia de cale ferata 400 Bucuresti - Deda.

Share on FacebookNota!
Daca ai deja cont pe site-ul TravelWorld.ro, autentifica-te AICI si completeaza formularul de comentarii. Iti multumim.

:

Cod de securitate *

security image
 
Interviul TravelWorld.ro
Vezi Cappadocia din Balon cu Travel Selfie

Zborul cu balonul e cel mai bun cadou pe care ti-l poti face dupa un an de munca. Poti sa te bucuri de el in DescoperaCappadocia, pachetul oferit de Travel Selfie intre 09 – 14 iulie.

Vezi toate interviurile
Top agentii - saptamana curenta
1 Bye Bye Travel
2 Sunny Travel
3 Romania Turistica
4 Saronyko Travel
5 Molnar Tour
Ultima firma inscrisa in site

Berenz Travel, Arad

Linkuri sponsorizate

Jocuri si jucarii

City break

Articole
Cele mai bune destinatii turistice din lume

O prima destinatie ce merita mentionata e Paris. Capitala Frantei este una dintre marile metropole ale Europei, supranumita si Orasul Iubirii. Are o gama foarte variata de atractii turistice. Cine nu a auzit de Turnul Eiffel sau de Arcul de Triumf, Catedr [citeste tot]

Vezi toate articolele
Cerere personalizata
Din Transilvania in Kamchatka
Mongolia 1, 26-30 iunie

Nici o poza, video sau carte nu m-ar fi pregatit pentru Mongolia! De indata ce am trecut granita, drumurile s-au terminat, este doar un loc gol, fara nimic, cu dealuri si munti dezolanti.Un peisaj terifiant, dur, dar de o mare frumusete. Este uimitor, dar [citeste tot]

Vezi tot jurnalul
Articole video
Fontana di Trevi
18-05-2011
Fontana di Trevi

Se spune ca, daca arunci o moneda in fantana, te vei intoarce la Roma ... dar trebuie sa o arunci peste umar, cu spatele la fantana.[...]

Las Vegas by night
23-03-2011
Las Vegas by night

Faceti turul Las Vegasului, noaptea. Lumini, hoteluri, atmosfera. Apoi si ziua si iar noaptea.[...]

Vezi toate articolele