Murighiol - Orasul Murighiol din Romania
Acest site utilizeaza cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe aici
Newsletter

Pentru a primi newsletter, introduceti
emailul Dumneavoastra mai jos

Murighiol
Murighiol
In aceeasi regiuneMurighiolMurighiol este o comuna din judetul Tulcea, Dobrogea, situata pe fostele ruine ale oraselului antic roman Halmyris (secolele I-VI d.C.), fost port la bratul Sf. Gheorghe al Deltei Dunarii (zid de aparare masiv, cu turnuri si porti, bai romane etc.).
Comuna Murighiol este situata in partea de est a judetului Tulcea pe bratul Sf.Gheorghe, la 36 km de municipiul Tulcea, avand avantajul accesului pe sosea pana pe malul Dunarii.
Ghiolul Murighiol (Lacul Violet), un lac intins, marginit de stuf, nuferi, salcii, cu multiple canale laterale, populat de rate, lisite, lebede, cormorani etc., ofera o bogata varietate de pesti (stiuca, biban, crap, ciortan, caras, platica, rosioara etc.), reprezentand un minunat loc de agrement cu barca cu rame si bineinteles lanseta si undita.
Manastirea Halmyris, nou construita, si situl arheologic unde s-au descoperit moastele Sf. Epictet reprezinta un atractiv loc de vizitare.
Zona protejata Saraturile Murighiol, bogata in namol sarat cu proprietati curative in afectiuni reumatismale si ostero-articulare este situata la marginea comunei Murighiol.
Plimbari cu salupa - fie in colonia de pelicani din zona lacurilor Uzlina - Isac sau Golful Holbina din Lacul Razim sau excursii pana pe litoral in localitatea Sf. Gheorghe reprezinta o amintire de neuitat.

Share on FacebookNota!
Daca ai deja cont pe site-ul TravelWorld.ro, autentifica-te AICI si completeaza formularul de comentarii. Iti multumim.

:

Cod de securitate *

security image
 
Interviul TravelWorld.ro
Vezi Cappadocia din Balon cu Travel Selfie

Zborul cu balonul e cel mai bun cadou pe care ti-l poti face dupa un an de munca. Poti sa te bucuri de el in DescoperaCappadocia, pachetul oferit de Travel Selfie intre 09 – 14 iulie.

Vezi toate interviurile
Top agentii - saptamana curenta
1 Sunny Travel
2 Bye Bye Travel
3 Romania Turistica
4 Adminpedia
5 Tours Boutique Srl
Ultima firma inscrisa in site

Cistour Agency, Bucuresti

Linkuri sponsorizate

Jocuri si jucarii

City break

Articole
Evenimentele toamnei - Italia

Daca aveti in plan o vacanta sau chiar si o scurta calatorie in Italia, toamna aceasta va ofera multiple posibilitati. [citeste tot]

Vezi toate articolele
Cerere personalizata
Din Transilvania in Kamchatka
Mongolia 1, 26-30 iunie

Nici o poza, video sau carte nu m-ar fi pregatit pentru Mongolia! De indata ce am trecut granita, drumurile s-au terminat, este doar un loc gol, fara nimic, cu dealuri si munti dezolanti.Un peisaj terifiant, dur, dar de o mare frumusete. Este uimitor, dar [citeste tot]

Vezi tot jurnalul
Articole video
Fontana di Trevi
18-05-2011
Fontana di Trevi

Se spune ca, daca arunci o moneda in fantana, te vei intoarce la Roma ... dar trebuie sa o arunci peste umar, cu spatele la fantana.[...]

Las Vegas by night
23-03-2011
Las Vegas by night

Faceti turul Las Vegasului, noaptea. Lumini, hoteluri, atmosfera. Apoi si ziua si iar noaptea.[...]

Vezi toate articolele