Edirne - Orasul Edirne din Turcia
Newsletter

Pentru a primi newsletter, introduceti
emailul Dumneavoastra mai jos

Edirne
Edirne


EdirneEdirne este o poarta de deschidere a Turciei , primul popas pentru nou-venitii din Europa. Situat între granitele greaca, bulgara si turca, acest frumos oras este renumit pentru numeroasele sale moschei, domuri elegant  si minarete care domina aspectul panoramice ale provinciei. Acesta a fost capitala a Imperiului Otoman de la 1416 pana la cucerirea de la Istanbul de Mehmet II-lea în 1453.
Unul dintre cele mai importante monumente în aceasta provincie vechie este Moscheea Selimiye, construita  în secolul al 16-lea de arhitectul cel mai mare din Turcia, Mimar Sinan.
Purtând numele sultanului domnitor, din acea perioada, aceasta moschee magnifica reprezinta artizanatul si arhitectura Turciei, si este acoperita cu marmura si valoroase picturi . Moscheea Yildirim si Moscheea Eski, datand din secolele 14 si 15, sunt alte obiective turistice spectaculoase în timp ce Moscheea  Muradiye si Serefeli Moscheea sunt, de asemenea, printre cladirile cele mai vechi si impresionante.
Ultimul care urmeaza sa fie mentionat este Beyazit II-Moscheea, un monument mare cu o constructie complexa, care cuprinde multe facilitati utilizate în acele vremuri.
Exista palate atractive, cel mai important fiind Palatul Edirne, care a fost Palatul "al Imperiului", construit in timpul domniei lui sultanului Murat II. Share on FacebookNota!
Daca ai deja cont pe site-ul TravelWorld.ro, autentifica-te AICI si completeaza formularul de comentarii. Iti multumim.

:

Cod de securitate *

security image
 
Interviul TravelWorld.ro
Agentia de turism Tourex: Seriozitate, experienta, incredere. Descopera lumea cu o agentie verificata!

Cand analizezi serviciile unei agentii, trebuie sa tii cont de multe aspecte – experienta, diversitate, preturi, parerile altor turisti etc. Agentia de turism Tourex este partenerul de care aveti nevoie.

Vezi toate interviurile
Ultima firma inscrisa in site

VIKINGUL SALTARET, Bucuresti

Linkuri sponsorizate

Jocuri si jucarii

City break

Articole
Editia de toamna a Targului de Turism al Romaniei

Editia de toamna a Targului de Turism al Romaniei va avea loc intre 14 - 17 noiembrie 2019 in Pavilionul B1. Printre sutele de expozanti traditionali ai manifestarii se numara agentii de turism, tour-operatori, zonele turistice [citeste tot]

Vezi toate articolele
Cerere personalizata
Din Transilvania in Kamchatka
Mongolia 1, 26-30 iunie

Nici o poza, video sau carte nu m-ar fi pregatit pentru Mongolia! De indata ce am trecut granita, drumurile s-au terminat, este doar un loc gol, fara nimic, cu dealuri si munti dezolanti.Un peisaj terifiant, dur, dar de o mare frumusete. Este uimitor, dar [citeste tot]

Vezi tot jurnalul
Articole video
Fontana di Trevi
18-05-2011
Fontana di Trevi

Se spune ca, daca arunci o moneda in fantana, te vei intoarce la Roma ... dar trebuie sa o arunci peste umar, cu spatele la fantana.[...]

Las Vegas by night
23-03-2011
Las Vegas by night

Faceti turul Las Vegasului, noaptea. Lumini, hoteluri, atmosfera. Apoi si ziua si iar noaptea.[...]

Vezi toate articolele