Victor Babes
Newsletter

Pentru a primi newsletter, introduceti
emailul Dumneavoastra mai jos

Timisoara


Victor Babes

Victor Babes s-a nascut in 1854 langa Timisoara. Tatal sau, Vichentie Babes, este unul dintre membrii fondatori ai Academiei Romane.
Face studii la Budapesta si obtine doctoratul in medicina. A activat ca profesor la Facultatea de Medicina din Budapesta, ca director al Institutului de Histopatologie din Budapesta, apoi, intors in Romania, a pus bazele bacteriologiei, inframicrobiologiei, seroterapiei moderne, histologiei, epidemiologiei romanesti. Studiile sale au cuprins domeniul fiziomorfopatologiei aplicate si al maladiilor infectioase.
A descoperit 50 de microorganisme si grupul de maladii care-i poarta numele: babesioze.

Victor Babes a intemeiat primul institut de patologie si bacteriologie la Bucuresti, in 1887. Aceste contributii, printre care si tratatul asupra turbarii, i-au adus faima nationala si mondiala, materializata prin distinctii cum ar fi Premiul Breant, conferit de Institutul Frantei in 1912.

O mare parte a activitatii lui Victor Babes s-a desfasurat la Paris, la Institutul Pasteur. Aici, in colaborare cu Lepp, a studiat turbarea si a demonstrat efectul protector al serului prelevat de la un animal imunizat.
Victor Babes a studiat, de asemenea, leproza, tuberculoza, pelagra, difteria si alte boli contagioase. Studiile sale de microbiologie l-au facut unul dintre primii cercetatori care au sustinut ideea antibioticelor. Totodata, Victor Babes a avut o mare influenta in dezvoltarea medicinei veterinare, subliniind importanta tratamentelor preventive – Babes este cel care a introdus vaccinarea antirabica in Romania.

Puternic implicat social, Victor Babes a luptat pentru imbunatatirea conditiilor de viata ale claselor sarace ale societatii, cele mai des atinse de boli contagioase (pelagra, tuberculoza etc). In plus, el a pus accentul pe masurile profilactice – controlarea rezervelor de apa ale oraselor, organizarea de campanii antiepidemice etc.

Victor Babes
Share on FacebookNota!
Daca ai deja cont pe site-ul TravelWorld.ro, autentifica-te AICI si completeaza formularul de comentarii. Iti multumim.

:

Cod de securitate *

security image
 
Interviul TravelWorld.ro
Agentia de turism Tourex: Seriozitate, experienta, incredere. Descopera lumea cu o agentie verificata!

Cand analizezi serviciile unei agentii, trebuie sa tii cont de multe aspecte – experienta, diversitate, preturi, parerile altor turisti etc. Agentia de turism Tourex este partenerul de care aveti nevoie.

Vezi toate interviurile
Top agentii - saptamana curenta
1 Bye Bye Travel
2 Romania Turistica
Ultima firma inscrisa in site

West Rent a Car, Timis

Linkuri sponsorizate

Jocuri si jucarii

City break

Articole
ROMEXPO deschide sezonul expozitional 2019 cu Targul de Turism al Romaniei si ROMHOTEL

Cea de-a 41-a editie a Targului de Turism al Romaniei I (TTR) se desfasoara in perioada 21 – 24 februarie, concomitent cu ROMHOTEL – Expozitia internationala de echipamente, mobilier si dotari pentru hoteluri si restaurante. [citeste tot]

Vezi toate articolele
Cerere personalizata
Din Transilvania in Kamchatka
Mongolia 1, 26-30 iunie

Nici o poza, video sau carte nu m-ar fi pregatit pentru Mongolia! De indata ce am trecut granita, drumurile s-au terminat, este doar un loc gol, fara nimic, cu dealuri si munti dezolanti.Un peisaj terifiant, dur, dar de o mare frumusete. Este uimitor, dar [citeste tot]

Vezi tot jurnalul
Articole video
Fontana di Trevi
18-05-2011
Fontana di Trevi

Se spune ca, daca arunci o moneda in fantana, te vei intoarce la Roma ... dar trebuie sa o arunci peste umar, cu spatele la fantana.[...]

Las Vegas by night
23-03-2011
Las Vegas by night

Faceti turul Las Vegasului, noaptea. Lumini, hoteluri, atmosfera. Apoi si ziua si iar noaptea.[...]

Vezi toate articolele