Pestera Piatra Altarului
Acest site utilizeaza cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe aici
Newsletter

Pentru a primi newsletter, introduceti
emailul Dumneavoastra mai jos

Padis
Atractii turistice
In aceeasi regiune

Home Home Romania Pesteri Pesteri Pesteri Pestera Piatra Altarului to Inapoi

Pestera AltaruluiPestera Piatra Altarului din Muntii Bihorului a fost descoperita in anul 1984 de catre speologii Clubului Politehnica din Cluj si este considerata una dintre cele mai frumoase cavitati subterane din Romania si din Europa. Pestera are patru mari galerii si o lungime totala de 3.146 m.

Pestera Piatra Altarului nu este amenajata pentru public, fiind deschisa doar pentru cercetari stiintifice. A fost incadrata in categoria A, in care se regasesc pesterile de valoare exceptionala care, prin interesul stiintific sau unicitatea resurselor sunt reprezentative pentru patrimoniul speologic national si international.

Palatul”, o sala inalta de 30 m, precedata de o anticamera (“Baldachinul”), este o zona cu formatiuni rare, curgeri mari de calcit si domuri inalte. Palatul are forma unei catedrale gotice, inalta si ingusta, flancata de coloane de 15 – 20 m inaltime. Este un monument de arhitectura subterana unic in felul sau in Romania.

Galeria “Paradisul” este o sinteza a intregii pesteri, spatii generoase sprijinite pe coloane si discuri, geometrii cristaline ascunse sub ochiuri de apa, depuneri diafane de ace, unice in pesterile noastre. Galeria Paradisului se sfarseste neasteptat, cu un parau de “mondmilch” (laptele de luna), – o pasta fluida, de un alb nepamantean, ce izvoraste dintr-o crapatura a calcarului si abunda in formatiuni, coloane, discuri, macrocristalele de calcit, buzdugani, nuferi, cristalele scheletice de calcit, in forma de triunghiuri excavate, stalagmite monocristal, coloane tip palmier, draperii, coralite, perle de pestera. In baza pesterii s-a dezvoltat, pe scara larga, un alt fenomen, sub oglinda nemiscata, apa supramineralizata a acoperit totul in cristale perfecte de calcit.
Fenomenul este rar intalnit pe glob si el face ca galeria “Geoda” sa fie una dintre superlativele domeniului subteran. Un popas in “Geoda” este o experienta unica, un prilej de meditatie asupra perfectiunii cristaline.

Altarul Ursilor” este o galerie orizontala cu bolti arcuite, denumita “Citimirul Ursilor”. Ursul de caverna – “Ursus Spelaeus”- era un locuitor obisnuit al pesterilor in timpul ultimelor perioade glaciare. Aici se pot observa un mare numar de cranii de ursi tineri si de pui, unele dintre ele abia se mai ghicesc sub stratul gros de calcit.

Pestera Altarului
Pestera Altarului
Pestera Altarului
Pestera Altarului
Pestera Altarului
Pestera Altarului
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Share on FacebookNota!
Daca ai deja cont pe site-ul TravelWorld.ro, autentifica-te AICI si completeaza formularul de comentarii. Iti multumim.

:

Cod de securitate *

security image
 
Interviul TravelWorld.ro
Vezi Cappadocia din Balon cu Travel Selfie

Zborul cu balonul e cel mai bun cadou pe care ti-l poti face dupa un an de munca. Poti sa te bucuri de el in DescoperaCappadocia, pachetul oferit de Travel Selfie intre 09 – 14 iulie.

Vezi toate interviurile
Top agentii - saptamana curenta
1 Bye Bye Travel
2 Sunny Travel
3 Romania Turistica
4 Saronyko Travel
5 Adminpedia
Ultima firma inscrisa in site

Berenz Travel, Arad

Linkuri sponsorizate

Jocuri si jucarii

City break

Articole
Cele mai bune destinatii turistice din lume

O prima destinatie ce merita mentionata e Paris. Capitala Frantei este una dintre marile metropole ale Europei, supranumita si Orasul Iubirii. Are o gama foarte variata de atractii turistice. Cine nu a auzit de Turnul Eiffel sau de Arcul de Triumf, Catedr [citeste tot]

Vezi toate articolele
Cerere personalizata
Din Transilvania in Kamchatka
Mongolia 1, 26-30 iunie

Nici o poza, video sau carte nu m-ar fi pregatit pentru Mongolia! De indata ce am trecut granita, drumurile s-au terminat, este doar un loc gol, fara nimic, cu dealuri si munti dezolanti.Un peisaj terifiant, dur, dar de o mare frumusete. Este uimitor, dar [citeste tot]

Vezi tot jurnalul
Articole video
Fontana di Trevi
18-05-2011
Fontana di Trevi

Se spune ca, daca arunci o moneda in fantana, te vei intoarce la Roma ... dar trebuie sa o arunci peste umar, cu spatele la fantana.[...]

Las Vegas by night
23-03-2011
Las Vegas by night

Faceti turul Las Vegasului, noaptea. Lumini, hoteluri, atmosfera. Apoi si ziua si iar noaptea.[...]

Vezi toate articolele