Plitvice, parcul Plitvice
Acest site utilizeaza cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe aici
Newsletter

Pentru a primi newsletter, introduceti
emailul Dumneavoastra mai jos

Plitvice Jezera
Atractii turistice
Home Home Croatia Parcuri Parcuri Parcuri Plitvice, parcul Plitvice to Inapoi

PlitviceParcul Natural Plitvice se întinde pe o suprafaţă de 296.85 mp2, el fiind cel mai mare parc din cele 8 ale Croaţiei. În 1979 a fost înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Altitudinea în parc variază de la 367m la 1279m deasupra nivelului mării.

Parcul reprezintă un fenomen carstic, el găzduind cascade, lacuri, păduri şi diverse specii de animale. Culorile lacurilor se schimbă in funcţie de cantitatea de minerale în apă şi unghiul de lumină al soarelui. 16 lacuri sunt unite prin cascade, baraje şi râul Plitvice, acestea putând fi văzute dacă mergeţi pe jos în jurul lor pe căile si traseele din lemn ce se întind pe 8 km.

4000 de oameni locuiesc in zona parcului Plitvice, câştigându-şi existenţa din turism şi agricultură. Mii de oameni din întreaga lume vin in tipul verii să viziteze parcul. Pentru a vizita parcul, aveţi la dispoziţie 10 trasee, cel mai rapid parcurgându-se în 2, 3 ore, iar cel mai lung ajungând şi până la 9 ore (puteţi vizualiza traseele in galeria de mai jos). Plecarea spre punctele de început ale traseelor se face cu autobuzul electric.

Taxa de intrare
Moneda: Kuna
Taxa de intrare diferă in funcţie de sezon, astfel ca din Noiembrie pana la 1 Martie , taxa pentru adult este aproximativ 10E (80kn) iar din Aprilie pana in Octombrie 100 kn, aproximativ 13E.
Copii cu vârste cuprinse intre 7 – 18 ani plătesc 50% din preţul biletului de adult.
Copii de până in 7 ani au acces gratuit.
Preţurile sunt din data de: 29-Aprilie 2011.
Dacă vizitaţi parcul în grupuri, beneficiaţi de alte tarife.

Carduri acceptate : Master Card, Visa, American Express, Maestro şi Diners


Servicii incluse in taxa de intrare:
- Plimbări cu vaporaşul electric, disponibile la lacul Koyjak. Se execută la fiecare 15 minute sau jumătate de oră. Plimbarea durează cam 20 minute.
- Plimbări cu autobuzul panoramic de transfer. Pleacă la fiecare 15, 20 minute.

Pentru a beneficia de aceste plimbări este bine să vă încadraţi în intervalul orar: 08:00 – 18:00


Parcare
Exista 2 parcări , pentru cele 2 intrări in parc, ambele situate pe drumul principal National D1. Ele au program de la ora 07.00 la 22.00 în fiecare zi până la sfârşitul sezonului (aproximativ Octombrie).
Pentru autovehicule preţul este de aproximativ 1E/oră.

Cazare
Ajunşi la parcul Plitvice aveţi mai multe posibilităţi de cazare:
- la hotelurile din zona, care in acest moment sunt in număr de 4
- in cele 2 campinguri: Borje situat la 15km de la intrarea din Nord, pe drumul naţional D1 şi Korona, situat la 6km de intrarea din Nord.
- In casele locuitorilor din jurul parcului, care sunt închiriate mai tot timpul anului.


Cum ajungeti in Plitvice:
- 140km de Zagreb
- 219km de Split
- 170km de Rijeka
Cele 16 perle ale parcului Plitvice se împart în
- Lacurile de sus:


1. Proscanko - situat la 636m deasupra nivelului mării, ocupă o suprafaţă de aproximativ 680mp şi are o adâncime de 37m. Lungimea lacului este de 2100m iar lătimea variază între 180-400m.

2. Gicanovac – işi trage numele de la legenda care spune că un ţigan s-a înecat in timp ce era la pescuit, el primind apa de la lacul Proscanko. Este situat la o altitudine de 620m deasupra nivelului mării şi se întinde pe 70 mp. În mijlocul lacului, adâncimea ajunge la 11m. Cel mai important punct turistic al acestui lac este cascada Proscanko.

3. Okrugljak – are o forma rotundă, e situate la o altitudine de 613m şi ocupă o suprafaţă de 40mp. Cel mai adânc punct are 16m. În partea de NV a lacului curge o cascadă de înălţime 7m din lacul Gicanovac.

4. Batinovac (Bakinovac)- are o suprafaţă de 10mp, se situează la o altitudine de 610mp şi are o adâncime de maxim 5m. Este înconjurat de copaci de fag şi de-a lungul drumului se pot observa mici cascade. O parte din apa curge în cascada Grabovac, iar o altă parte se revarsă în lacuri mai mici.

5. Veliko Jezero , ocupă o suprafaţă de 20mp şi are o adâncime de 8m.

6. Malo Jezero – e situat la o altitudine de 605m deasupra nivelului mării, are o adâncime de 10m şi se întinde pe 10mp. Lacul este acoperit de vegetaţie şi are multe cascade mici.

7. Vir – denumirea provine de la vârtej de apă, are o adâncime de 4m şi este acoperit de vegetaţie joasă.

8. Galovac – poartă numele de la căpitanul Gal care ia învins pe turci. Cel mai adânc punct are 24m şi ocupă o suprafaţă de 120mp. Este al treilea lac ca mărime din Plitvice. Cea mai mare cascadă din acest lac este situată in partea de sud şi are o înălţime de 28m.

9. Milino Jeyero – se întinde pe 10mp şi are o adâncime de doar 1m. În partea de sud, nu departe de lac, există o pasarelă pentru vizitatori, care se conectează cu lacul Kozjak.

10. Gradinsko Jezero - poartă denumirea după vechile ziduri ce erau situate pe vârf între Gradinsko si lacul Kozjak. Are o suprafaţă de 80mp şi o adâncime de 10m.

11. Burgeti (Bukovi) – este un lanţ de lacuri cu adâncime mica si verdeaţa joasă.

12. Kozjak – ocupă o suprafaţă de 830mp , cel mai adânc punct fiind la 46m. Acesta este printre cele mai mari lacuri din Plitvice, lungimea lui fiind de 2350m şi lăţimea la aproximativ 135m. Particularitatea acestui lac este insula Stefanija .


- Lacurile de jos


13. Milanovac – are o lungime de 470m şi o lăţime intre 50 şi 90m. Este cel mai mare lac din lacurile de jos. Culoarea apei variază de la albastru la verzui în funcţie de lumina zilei.

14. Gavanovac – numit conform legendei după comoara Gavanovo dispărută in lac. Are 100m lungime şi 65 lăţime.

15. Kaluderovo – situat la 505m deasupra nivelului mării are 13 m adâncime. Lungimea lui este de 220m iar lăţimea variază intre 70 şi 100m. Începutul si zonele apropiate de ţărm sunt acoperite cu stuf.

16. Novakovica – este ultimul dintre lacurile din Plitvice. Are o adâncime de 3m şi este situat la o altitudine de 503m deasupra nivelului mării

Sfat!
În cazul în care doriţi sa vizitaţi parcul Plitvice, o zi este suficientă dacă optaţi pentru trasee de maxim 6-7 ore. Deci ca atare, puteti să vizitaţi parcul şi fără a vă caza in Plitvice.

Fiind o zonă naturală deosebită, cei ce vor vizita Parcul Natural Plitvice sunt rugaţi să arunce gunoiul numai în containerele corespunzătoare, să lase maşinile în parcare, să nu distrugă florile si plantele din parc, să nu încerce să pescuiască sau să facă alte activităţi ce ar putea perturba iniştea şi frumuseţea acelui loc.

Plitvice
Plitvice
Plitvice
Plitvice
Plitvice
Plitvice
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Share on FacebookNota!
Daca ai deja cont pe site-ul TravelWorld.ro, autentifica-te AICI si completeaza formularul de comentarii. Iti multumim.

:

Cod de securitate *

security image
 
Interviul TravelWorld.ro
Agentia de turism Tourex: Seriozitate, experienta, incredere. Descopera lumea cu o agentie verificata!

Cand analizezi serviciile unei agentii, trebuie sa tii cont de multe aspecte – experienta, diversitate, preturi, parerile altor turisti etc. Agentia de turism Tourex este partenerul de care aveti nevoie.

Vezi toate interviurile
Ultima firma inscrisa in site

Casa Hrisicos, Constanta

Linkuri sponsorizate

Jocuri si jucarii

City break

Articole
Peste 10.000 de persoane s-au inregistrat in platforma #TTRVirtual – primul eveniment digital din Romania dedicat industriei turismului

Dorinta imensa a romanilor de a explora lumea si de a se intoarce la calatoriile de peste mari si tari s-a vazut la #TTRVirtual2021. 10.000 de persoane s-au inregistrat la Targul de Turism al Romaniei – editia virtuala – evenimentul digital or [citeste tot]

Vezi toate articolele
Cerere personalizata
Din Transilvania in Kamchatka
Mongolia 1, 26-30 iunie

Nici o poza, video sau carte nu m-ar fi pregatit pentru Mongolia! De indata ce am trecut granita, drumurile s-au terminat, este doar un loc gol, fara nimic, cu dealuri si munti dezolanti.Un peisaj terifiant, dur, dar de o mare frumusete. Este uimitor, dar [citeste tot]

Vezi tot jurnalul
Articole video
Fontana di Trevi
18-05-2011
Fontana di Trevi

Se spune ca, daca arunci o moneda in fantana, te vei intoarce la Roma ... dar trebuie sa o arunci peste umar, cu spatele la fantana.[...]

Las Vegas by night
23-03-2011
Las Vegas by night

Faceti turul Las Vegasului, noaptea. Lumini, hoteluri, atmosfera. Apoi si ziua si iar noaptea.[...]

Vezi toate articolele