Victor Babes
Acest site utilizeaza cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe aici
Newsletter

Pentru a primi newsletter, introduceti
emailul dumneavoastra mai jos

Timisoara


Victor Babes

Victor Babes s-a nascut in 1854 langa Timisoara. Tatal sau, Vichentie Babes, este unul dintre membrii fondatori ai Academiei Romane.
Face studii la Budapesta si obtine doctoratul in medicina. A activat ca profesor la Facultatea de Medicina din Budapesta, ca director al Institutului de Histopatologie din Budapesta, apoi, intors in Romania, a pus bazele bacteriologiei, inframicrobiologiei, seroterapiei moderne, histologiei, epidemiologiei romanesti. Studiile sale au cuprins domeniul fiziomorfopatologiei aplicate si al maladiilor infectioase.
A descoperit 50 de microorganisme si grupul de maladii care-i poarta numele: babesioze.

Victor Babes a intemeiat primul institut de patologie si bacteriologie la Bucuresti, in 1887. Aceste contributii, printre care si tratatul asupra turbarii, i-au adus faima nationala si mondiala, materializata prin distinctii cum ar fi Premiul Breant, conferit de Institutul Frantei in 1912.

O mare parte a activitatii lui Victor Babes s-a desfasurat la Paris, la Institutul Pasteur. Aici, in colaborare cu Lepp, a studiat turbarea si a demonstrat efectul protector al serului prelevat de la un animal imunizat.
Victor Babes a studiat, de asemenea, leproza, tuberculoza, pelagra, difteria si alte boli contagioase. Studiile sale de microbiologie l-au facut unul dintre primii cercetatori care au sustinut ideea antibioticelor. Totodata, Victor Babes a avut o mare influenta in dezvoltarea medicinei veterinare, subliniind importanta tratamentelor preventive – Babes este cel care a introdus vaccinarea antirabica in Romania.

Puternic implicat social, Victor Babes a luptat pentru imbunatatirea conditiilor de viata ale claselor sarace ale societatii, cele mai des atinse de boli contagioase (pelagra, tuberculoza etc). In plus, el a pus accentul pe masurile profilactice – controlarea rezervelor de apa ale oraselor, organizarea de campanii antiepidemice etc.

Victor Babes
Share on FacebookNota!
Daca ai deja cont pe site-ul TravelWorld.ro, autentifica-te AICI si completeaza formularul de comentarii. Iti multumim.

:

Cod de securitate *

security image
 
Interviul TravelWorld.ro
Agentia de turism Tourex: Seriozitate, experienta, incredere. Descopera lumea cu o agentie verificata!

Cand analizezi serviciile unei agentii, trebuie sa tii cont de multe aspecte – experienta, diversitate, preturi, parerile altor turisti etc. Agentia de turism Tourex este partenerul de care aveti nevoie.

Vezi toate interviurile
Ultima firma inscrisa in site

Casa Hrisicos, Constanta

Linkuri sponsorizate

Jocuri si jucarii

City break

Articole
Top 10 cele mai luxoase cazinouri din lume

Pe taramul jocurilor cu mize mari, putine experiente rivalizeaza cu luxul extravagant din cele mai opulente cazinouri din lume. Ele sunt vitrine de grandoare, sofisticare si extravaganta fara egal. [citeste tot]

Vezi toate articolele
Cerere personalizata
Din Transilvania in Kamchatka
Mongolia 1, 26-30 iunie

Nici o poza, video sau carte nu m-ar fi pregatit pentru Mongolia! De indata ce am trecut granita, drumurile s-au terminat, este doar un loc gol, fara nimic, cu dealuri si munti dezolanti.Un peisaj terifiant, dur, dar de o mare frumusete. Este uimitor, dar [citeste tot]

Vezi tot jurnalul
Articole video
Fontana di Trevi
18-05-2011
Fontana di Trevi

Se spune ca, daca arunci o moneda in fantana, te vei intoarce la Roma ... dar trebuie sa o arunci peste umar, cu spatele la fantana.[...]

Las Vegas by night
23-03-2011
Las Vegas by night

Faceti turul Las Vegasului, noaptea. Lumini, hoteluri, atmosfera. Apoi si ziua si iar noaptea.[...]

Vezi toate articolele