Siria - Turism in Siria, Informatii, atractii turistice, prezentare Siria
Acest site utilizeaza cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe aici
Newsletter

Pentru a primi newsletter, introduceti
emailul dumneavoastra mai jos

Oferte Siria
Info Siria
Orase in Siria


Siria



Informatii practice

Carti de credit
  Sunt acceptate pe scara larga in Damasc, dar mai putin in celelalte orase.
 
  Imbracaminte
 Sunt recomandate hainele usoare, o palarie pentru a va proteja de insolatie, dar trebuie sa aveti la indemana un pulover sau o jacheta pentru serile racoroase. Imbracamintea e indicat sa fie cat mai conservatoare, totusi stilul casual este tolerat in cazul turistilor.
 
 Sanatate
 Desi nici o vaccinare nu este obligatorie, se recomanda vaccinarea impotriva hepatitei de tip A, febrei tifoide, tetanosului si poliomielitei, cat si urmarea unui tratament preventiv impotriva malariei.
 
 Apa
 Se recomanda consumarea de apa imbuteliata. 
 
 Tipping
 Oferiti un bacsis ghizilor si hamalilor. Soferii de taxi nu asteapta astfel de recompensa.
 
  Moneda
  Moneda oficiala este poundul sirian, cu subdiviziunea pilastri. Monezile variaza de la 1 pound, iar bancnotele de la 10 la 500 pounzi. 
  
Clima
  Este caracterizata prin veri uscate si ierni destul de reci. In afara unei cresteri a temperaturii din martie in mai si o scadere a acesteia din septembrie in noiembrie, nu exista alte caracteristici specifice primaverii si toamnei.

Asezata in sud-estul Asiei, capitala Siriei, orasul Damasc, este cea mai veche capitala din lume avand o continuitate pe aceeasi vatra de peste 4000 de ani. Inaltat in depresiunea-oaza Ghutah, la poalele rasaritene ale muntilor Anti Liban, Damascul apare pentru prima data pe lista geografica a faraonului Tutmes al III-lea, care l-a anexat in secolul al XV-lea i.Hr., dupa ce, in jurul anului 2500 i.Hr., primise statutul de oras.Spre sfarsitul mileniului I i.Hr. devine capitala regatului arameilor. De fapt prima constructie sacra de aici a fost un altar ridicat de acestia in cinstea zeului lor, Hadad. Orasul este distrus de asirienii condusi de Tiglath-Pileser al II-lea in anul 732 i.Hr. si este mentionat ca resedinta provinciala asiriana pana sub Asurbanipal (668-627 i.Hr.). In perioada persana devine capitala satrapiei Trans-Eufrat, dar isi pierde stralucirea in timpul perioadei elenistice.
Sub stapanirea romana si bizantina (64 i.Hr. - 635 d.Hr.) renaste ca pasarea Phoenix si, in anul 635, este cucerit de arabi si devine capitala califatului care se intinde de la tarmul Oceanului Atlantic si Spania pana in Valea Indusului si Asia Centrala. Dupa anul 750 capitala califatului se muta la Bagdad si orasul ramane resedinta provinciala araba si apoi otomana pentru ca, in 1516, este ocupat de Selim I.
In aceasta ultima perioada este punctul de plecare al caravanelor, de pelerini musulmani spre locurile sfinte, Mecca si Medina. Dupa cel de al Doilea Razboi Mondial, Damascul este capitala Siriei, care si-a capatat independenta in 1946 dupa ce, in 1920, fusese data, de Liga Natiunilor, in grija Frantei. Vizitatorului i se oferea o larga paleta de constructii vechi si noi, deoarece toate civilizatiile care s-au perindat pe aceste locuri au lasat urme de netagaduit. Pe locul fostului altar ridicat in cinstea zeului Hadad s-a construit mai intai un templu impunator inchinat lui Jupiter.
Acesta a fost inlocuit de o bazilica crestina in apropierea careia a fost ridicata o sinagoga. La randul ei bazilica a fost inlocuita de o moschee omeyyada, adevarata capodopera a artei islamice, rezistand pana in zilele noastre. Cele trei nave ale constructiei se deschid spre o curte interioara, impodobita cu coloane pe margini iar mozaicurile, gravurile, sculpturile si feroneria care impodobesc cladirea fac din aceasta cea mai importanta moschee din oras.
Aici se afla multe relicve de pret printre care se spune ca exista si capul Sfantului Ioan Botezatorul, numit de musulmani profetul Yahua. De asemenea traditia spune ca patriarhul Avraam s-a nascut la Damasc si ca aici este locul in care Abel a fost ucis de fratele sau, Cain.
Capela Anania din estul orasului evoca revenirea vederii lui Saul, cel care, dupa ce o vreme a prigonit crestinii, s-a pocait devenind Apostolul Pavel. In Evul Mediu, Damascul a jucat un rol important in dezvoltarea medicinii. In 1154 a fost construit spitalul Maristan Nuri, unul dintre cele mai moderne asezaminte de acest fel ale timpului. Aici doctorii lucrau pe specialitati, avand la dispozitie si o imensa biblioteca de specialitate.
Damascul modern a redevenit „perla Orientului” cum fusese numit de imparatul roman Iulian in secolul al IV-lea. Vechiul centru este dominat de turnurile fortaretelor, de vile si mausolee acoperite, care te fac sa ignori traficul infernal si constructiile mai noi nu intotdeauna inspirate. Vechea baie Nuredin evoca insa traiul placut si civilizat pe care locuitorii l-au indragit dintotdeauna.
Turnurile moscheelor si medreselor - acele scoli islamice atat de cunoscute in lumea musulmana - strapung cerul si o profetie islamica spune ca pe varful inalt al Moscheei Omeyyazilor va cobori Iisus la Judecata de Apoi.

PALMYRA 
  Istoria Palmyrei incepe in anul 1900 i.e.n., fiind un important popas pe Drumul Matasii, intre Marea Mediterana si Golf, oras de frontiera intre Imperiul Roman si cel Persan. Romanii i-au dat numele de Palmyra, insemnand "orasul palmierilor". Templul lui Baal si monumentul Arch sunt printre cele mai importante marturii ale perioadei istorice clasice a Orientului Mijlociu. 
ALEPPO 
Cu o populatie de aproape doua milioane de locuitori, este al doilea oras ca marime si importanta al Siriei, inca din vremea Imperiului Roman.
  Inconjurat de nisip rosu si relief stancos, este o citadela gigantica, cu populatie de origine armeana, predominant crestina, un oras colorat care isi respecta trecutul de centru comercial prin dezvoltarea impresionanta a industriei matasurilor si bumbacului; pietele sale acoperite sunt cele mai renumite din intreaga tara. 
In Bosra se afla cel mai bine pastrat teatru roman, majoritatea cladirilor sale antice fiind ridicate cu ajutorul mesterilor latini. Aici va vor intampina cele noua turnuri inaltate pentru a contracara atacurile din timpul cruciadelor, poarta Bab al Qandil, construita in memoria legiunii a treia romane, columnele corintiene care asigurau aprovizionarea cu apa a orasului, terme romane si impunatorul palat al lui Nabataean King Rabbel II.







Share on Facebook



Nota!
Daca ai deja cont pe site-ul TravelWorld.ro, autentifica-te AICI si completeaza formularul de comentarii. Iti multumim.

:

Cod de securitate *

security image
 




Interviul TravelWorld.ro
Agentia de turism Tourex: Seriozitate, experienta, incredere. Descopera lumea cu o agentie verificata!

Cand analizezi serviciile unei agentii, trebuie sa tii cont de multe aspecte – experienta, diversitate, preturi, parerile altor turisti etc. Agentia de turism Tourex este partenerul de care aveti nevoie.

Vezi toate interviurile
Ultima firma inscrisa in site

Casa Hrisicos, Constanta

Linkuri sponsorizate

Jocuri si jucarii

City break

Articole
Top 10 cele mai luxoase cazinouri din lume

Pe taramul jocurilor cu mize mari, putine experiente rivalizeaza cu luxul extravagant din cele mai opulente cazinouri din lume. Ele sunt vitrine de grandoare, sofisticare si extravaganta fara egal. [citeste tot]

Vezi toate articolele
Cerere personalizata
Din Transilvania in Kamchatka
Mongolia 1, 26-30 iunie

Nici o poza, video sau carte nu m-ar fi pregatit pentru Mongolia! De indata ce am trecut granita, drumurile s-au terminat, este doar un loc gol, fara nimic, cu dealuri si munti dezolanti.Un peisaj terifiant, dur, dar de o mare frumusete. Este uimitor, dar [citeste tot]

Vezi tot jurnalul
Articole video
Fontana di Trevi
18-05-2011
Fontana di Trevi

Se spune ca, daca arunci o moneda in fantana, te vei intoarce la Roma ... dar trebuie sa o arunci peste umar, cu spatele la fantana.[...]

Las Vegas by night
23-03-2011
Las Vegas by night

Faceti turul Las Vegasului, noaptea. Lumini, hoteluri, atmosfera. Apoi si ziua si iar noaptea.[...]

Vezi toate articolele